Beignets met Bonne Maman confituur
-
Meng in een kom de eierdooier met het vanille-extract, voeg de warme melk en de gesmolten boter toe.
-
Meng in een andere kom de bloem, suiker en zout en roer door voordat je de instant gist toevoegt en helemaal aan het eind het ei-melkmengsel.
-
Kneed ongeveer tien minuten tot het deeg stevig is en niet scheurt.
-
Vorm er een bal mee en laat afgedekt ongeveer 1 uur rusten op een warme plek.
-
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Maak ze rond en plat met de palm van je hand, dek af en laat nog eens 1 uur rusten.
-
Verhit de olie tot 190°C.
-
Bak de beignets 1 tot 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
-
Leg de beignets op een schone doek om de olie te laten uitlekken.
-
Maak een gaatje in de binnenkant en vul de beignets met confituur.
-
Bestrooi met suiker en serveer.