Bolusgebakjes met confituur
-
Zeef 500g bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de droge gist toe. Voeg een losgeklopt ei, de volle melk en de zachte boter toe.
-
Meng tot je een zacht deeg hebt. Als je een keukenmachine gebruikt, gebruik dan de kneedhaak.
-
Vorm het deeg tot een bal en laat het afgedekt 45 minuten rusten, zodat het op kamertemperatuur komt.
-
Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.
-
Druk het deeg plat op een bebloemd werkvlak tot een dikte van 3 tot 5 mm en vorm zo een rechthoek.
-
Bestrijk het deeg met confituur. Rol het deeg tot een worst. Snijd in stukken van 2,5 cm. Leg de stukken plat op een met bakpapier beklede bakplaat en dek 30 minuten af om het deeg te laten rijzen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
-
Doe hetzelfde met de andere twee delen van het deeg en varieer met de smaak van de confituur.
-
Verwarm de oven tot 220°C en bak de bolussen ± 10 min.
-
Laat afkoelen op een rooster voor het serveren..