Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Bolusgebakjes met confituur

 

Voor ongeveer twintig bolussen:

  • 500g bloem
  • 12g droge gist
  • 250ml volle melk
  • 50g zachte gezouten boter
  • 250g donkerbruine suiker
  • 1 ei + 1 voor de afwerking
  • Bonne Maman confituur naar keuze
Stappen
  1. Zeef 500g bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de droge gist toe. Voeg een losgeklopt ei, de volle melk en de zachte boter toe.

  2. Meng tot je een zacht deeg hebt. Als je een keukenmachine gebruikt, gebruik dan de kneedhaak.

  3. Vorm het deeg tot een bal en laat het afgedekt 45 minuten rusten, zodat het op kamertemperatuur komt.

  4. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen.

  5. Druk het deeg plat op een bebloemd werkvlak tot een dikte van 3 tot 5 mm en vorm zo een rechthoek.

  6. Bestrijk het deeg met confituur. Rol het deeg tot een worst. Snijd in stukken van 2,5 cm. Leg de stukken plat op een met bakpapier beklede bakplaat en dek 30 minuten af om het deeg te laten rijzen. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

  7. Doe hetzelfde met de andere twee delen van het deeg en varieer met de smaak van de confituur.

  8. Verwarm de oven tot 220°C en bak de bolussen ± 10 min.

  9. Laat afkoelen op een rooster voor het serveren..

Onze andere creatieve ideeën

Levering via BPOST

gratis vanaf 50€ aankoop

Veilige betalingen

Visa/Mastercard/PayPal

Gepersonaliseerde zoete noot

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking