
Bonne Maman Boter Citroen Meringue Madeleines

-
Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop je madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze 5 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen zodat het glazuur kan drogen.
-
Maak de citroenpudding. Giet het citroensap in een steelpan en meng de eieren, poedersuiker en maïzena in een kom. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Giet de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot het stevig en romig is. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde pudding.
-
Maak de meringue. Verwarm de suiker in een steelpan en het water tot de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten op en giet de siroop er in een straal bij. Klop tot de meringue is afgekoeld.
-
Om af te werken spuit je de meringue op je madeleines en ga je er snel met de brander overheen om ze te kleuren. Doe er dan de citroenpudding bij en versier met wat citroenschil.