Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Doos met 10 madeleines met pure boter

€15,00

Bonne Maman Boter Citroen Meringue Madeleines

 
Gemiddeld
20 minuten

Doos met 10 madeleines met pure boter

€15,00

Voor het citroenglazuur:

  • 30ml citroensap
  • 100g poedersuiker
  • 1 doos van 15 botermadeleines

Voor de citroenpudding:

  • 80ml citroensap
  • 2 grote eieren
  • 100 g poedersuiker
  • 100g maïsmeel/maïzena
  • 100g boter

Voor de Italiaanse meringue:

  • Wit van 2 eieren
  • 125g witte suiker
  • 75 ml water
Stappen
  1. Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop je madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze 5 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen zodat het glazuur kan drogen.

  2. Maak de citroenpudding. Giet het citroensap in een steelpan en meng de eieren, poedersuiker en maïzena in een kom. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Giet de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot het stevig en romig is. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde pudding.

  3. Maak de meringue. Verwarm de suiker in een steelpan en het water tot de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten op en giet de siroop er in een straal bij. Klop tot de meringue is afgekoeld.

  4. Om af te werken spuit je de meringue op je madeleines en ga je er snel met de brander overheen om ze te kleuren. Doe er dan de citroenpudding bij en versier met wat citroenschil.

Onze andere creatieve ideeën

Spookmadeleines met Crunchy smeerpasta

Eenvoudig
Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking