Bonne Maman Walnoot en Karamel taartjes
-
Verkruimel in een grote kom de boter en de bloem met je vingertoppen tot een zanderig mengsel.
-
Los het ei op in 3 eetlepels water, klop op met de suiker en voeg toe aan het mengsel. Meng met een houten lepel tot een glad deeg.
-
Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg tot het een bal vormt.
-
Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten rusten op een koele plaats. Beboter en bloem de taartvormpjes.
-
Bekleed de vormpjes met het deeg en bak 10 minuten op 170°C. Laat afkoelen.
-
Klop in een kom de eieren los met de bruine suiker en voeg de bloem, boter en vanille-extract toe.
-
Hak de walnoten in grote stukken en voeg ze toe aan het mengsel, samen met de karamel. Meng goed en verdeel het mengsel over de taartjes.
-
Bak gedurende 6 minuten op 170°C.
-
Werk vlak voor het opdienen af met de dikke slagroom.