Gastronomische pannenkoeken met Bonne Maman Aardbeienjam
Chandeleur
Fraise
10 minuten
2-3 minuten koken
Stappen
- Giet in een slakom de bloem, de suiker, het zout en de zaadjes van het vanillestokje (om ze op te vangen, snijd het stokje doormidden en schraap de zaadjes eruit met de achterkant van een mes).
- Meng en voeg de eieren toe, en vervolgens beetje bij beetje de melk. Meng goed om klontjes te voorkomen. Werk af met de gesmolten boter en meng opnieuw.
- Laat minimaal 1 uur rusten.
- Verwarm je Tefal-pan op middelhoog vuur. Wacht tot het hittesignaal: de rode cirkel in het midden, is helemaal rood. Je hoeft geen vet toe te voegen, zodat de pannenkoek niet aan de pan blijft plakken.
- Giet een pollepel pannenkoekbeslag in de hete pan. Verdeel het beslag gelijkmatig in de pan. Wanneer het deeg van kleur verandert, draai je de pannenkoek om en bak je tegelijkertijd aan de andere kant.
- Herhaal deze stap tot het pannenkoekbeslag op is.
- Garneer je pannenkoek met een flinke eetlepel Bonne Maman Aardbeienjam, een lepel slagroom, een paar in stukjes gesneden aardbeien en een handjevol geschaafde amandelen.
- Vouw ten slotte je crêpe dubbel en rol hem vanaf het ene uiteinde op tot een kegel. Genieten!