Halloweenmocktail met Bonne Maman’s Sinaasappelconfituur
-
Breng in een steelpan de ahornsiroop, het granaatappelsap en het water aan de kook. Voeg Bonne Maman’s Sinaasappelconfituur toe en roer. Voeg de steranijs toe en laat het mengsel indikken tot siroop. Laat afkoelen.
-
Pers een sinaasappel en een citroen uit en zeef het verse sap door een zeef om al het vruchtvlees te verwijderen.
-
Meng in een shaker of ander bakje 30 ml citroensap, 30 ml sinaasappelsap, 150 ml granaatappelsap, 60 ml water en 6 theelepels siroop.
-
Strijk een citrusvrucht langs de rand van het glas. Dop vervolgens het glas in de witte suiker.
-
Doe minstens 4 ijsblokjes in het glas en schenk de mocktail in.
-
Garneer je mocktail met een schijfje sinaasappel, een kaneelstokje en steranijs. Geniet ervan!
Tips:
-
Voeg een beetje water toe als de siroop te snel dik wordt.
-
Ijsblokjes zijn erg belangrijk. Ze voegen frisheid toe, maar zullen de bewust geconcentreerde mocktail ook subtiel verdunnen, waardoor al zijn smaak naar voren komt.
-
De witte suiker op de rand van het glas versiert je mocktail, maar zorgt ook voor een heel zoete smaak bij elke slok.