Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Karamel met Chocolade

€4,90

Hartvormige taart op basis van biscuit, slagroom en Bonne Maman Karamel met Chocolade

 
Gemiddeld
20 minuten voorbereiding, 15 minuten koken
1 uur

Karamel met Chocolade

€4,90

Voor het chocolade korstdeeg:

  • 90 g poedersuiker
  • 25 g ongezoet cacaopoeder
  • 120 g boter
  • 2 g zout
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 210 g bloem

Voor de chocoladeganache:

  • 7 cl vloeibare room
  • 90 g pure chocolade

Voor de slagroom:

  • 12 cl volle room
  • 15 g poedersuiker
  • 1 pot Bonne Maman Karamel met Chocolade

Voor de gekarameliseerde pecannoten:

  • 130 g suiker
  • 60 g pecannoten
Stappen

Verras jouw geliefde voor valentijn met deze heerlijke taart gevuld met chocolade ganache en slagroom, overgoten met de Bonne Maman Karamel met Chocolade!

Bereid het chocolade-zandkoekjesdeeg:

  1. Meng de boter, poedersuiker, cacao, zout, amandelpoeder en bloem. Voeg dan het ei toe en blijf mixen.

  2. Vorm het deeg tot een bal, duw het plat en verpak het in huishoudfolie. Plaats het 1 uur in de koelkast.

  3. Bereid ondertussen de chocolade ganache door de chocolade te smelten in 7 cl vloeibare room. Laat afkoelen en klop dan de ganache op. Giet het in een spuitzak met een geribbelde punt.

Bereid de slagroom:

  1. klop de koude room op met de poedersuiker. Van zodra het een goede consistentie heeft, verdeel je het in tweeën. Houd de helft van de slagroom apart en klop in de tweede helft 3 eetlepels Bonne Maman Karamel met Chocolade. Giet de slagroom in twee spuitzakken met een gladde punt.

Bereid tenslotte de gekarameliseerde pecannoten:

  1. Smelt de suiker in een steelpan tot de karamel amberkleurig wordt en giet de pecannoten erbij.

  2. Roer de pecannoten door de karamel. Spreid ze uit op een vel bakpapier. Als ze zijn afgekoeld, hak je ze grof.

  3. Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit met een deegroller. Snijd met behulp van een sjabloon 2 hartjes uit het deeg. Leg ze op bakpapier en bak ze 15 minuten op 180°C. Met het overtollige deeg kun je kleine zandkoekjes uitsnijden.

  4. Versier de harten met de chocoladeganache en de slagroom. Voeg dan een beetje Bonne Maman Karamel met Chocolade toe en bestrooi met pecannoten. Je kan deze harten het beste op het moment zelf serveren, maar je kan ze ook 2 of 3 uur van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

  5. Jouw valentijnsdessert is klaar!

Geniet ervan!

Onze andere creatieve ideeën

Levering via BPOST

gratis vanaf 50€ aankoop

Veilige betalingen

Visa/Mastercard/PayPal

Gepersonaliseerde zoete noot

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking