Kip met pindapasta met stukjes
-
Snijd de kipfilets in blokjes van +/- 2 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember met een theelepel.
-
Giet de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur aan alle kanten bruin. Zet apart.
-
Giet in dezelfde pan de resterende olie en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur tot hij doorschijnend is. Voeg de gepelde en geraspte gember toe en bak nog 3 minuten voordat je de knoflook, tomatenpuree en pindapasta, peper en Piment d'Espelette naar smaak toevoegt.
-
Meng alles en besprenkel met sojasaus. Laat 3-4 minuten koken en giet dan de kokosmelk en het water erbij.
-
Meng opnieuw, voeg dan de helft van de gemalen pinda's en de kipblokjes toe en laat 15 minuten koken op een middelhoog vuur, af en toe roeren.
-
Besprenkel voor het opdienen met citroensap en roer nogmaals.
-
Serveer met gekookte rijst en bestrooi met de overgebleven gemalen pinda's.