Madeleines Pur Beurre Bonne Maman citroenschuimgebakjes
Citron
Goûter
Madeleines
Moyen
20 minuten
Stappen
- Meng de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken en doop de madeleines erin. Leg ze op een vel bakpapier en bak ze 5 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen zodat het glazuur droogt.
- Maak de citroenwrongel. Giet het citroensap in een pan en meng in een slakom de eieren, poedersuiker en maizena. Verwarm het citroensap en giet een deel ervan over het mengsel van eieren en poedersuiker. Giet de inhoud van het mengsel terug in de pan en klop tot een stevige en gladde textuur ontstaat. Haal van het vuur, voeg de boter toe en klop tot een gladde citroenwrongel.
- Verwarm voor de meringue de suiker en het water in een pan tot de siroop dikker wordt. Klop de eiwitten stijf en besprenkel met de siroop. Klop tot de meringue is afgekoeld.
- Om het geheel in elkaar te zetten, spuit je de meringue op je madeleines en geef je snel de steekvlam door om het te kleuren. Pocheer vervolgens de lemon curd en versier met enkele citroenschillen.