
Paasnestjes met pindakaas met cacao
Cacahuète
Dessert
Goûter
Moyen
Pâques
Pâte à tartiner
12 nestjes
45 minuten
2u30

Stappen
- Het deeg voorbereiden: Zeef de bloem op een schoon, droog werkblad en doe ze in een kom zodat er in het midden een kuiltje ontstaat. Voeg het lauwe water toe en begin te mengen met je vingertoppen. Voeg geleidelijk de bloem toe en vorm een gladde bal. Snijd de bal overdwars met een mes open, verpak hem en laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Het deeg uitrollen: Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Maak de vier punten van het kruis plat met je vingers en rol het deeg vervolgens uit tot een vierkant. Breng de boter in het midden van het vierkant aan. Vouw één kant van het deeg over de boter en druk het vervolgens lichtjes aan met een deegroller, zodat de boter gelijkmatig verdeeld wordt. Vouw de andere kant eroverheen, duw nogmaals goed aan en vouw dan de andere twee kanten eroverheen. Rol het deeg vervolgens uit tot een lange rechthoek. Draai het een kwartslag met de klok mee en vouw de rechthoek vervolgens in drieën: vouw eerst het meest rechtse deel naar beneden, dan het meest linkse deel.
- Het deeg laten rusten en draaien: Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal dit proces twee keer: haal het deeg uit de koelkast, rol het uit tot een rechthoek, vouw het in drieën, draai het een kwartslag en leg het daarna 30 minuten in de koelkast tot je het weer gaat draaien. Je hebt dan drie rondjes voltooid.
- Het deeg een laatste keer laten rusten: Na de derde keer draaien wikkel je het deeg opnieuw in plasticfolie en laat je het minimaal 1 uur rusten in de koelkast (tot 24 uur als je het van tevoren wilt bereiden). Je bladerdeeg is klaar! Je kunt het uitrollen tot 1 rechthoek.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Besmeer met de helft van de smeerpasta. Vouw het bladerdeeg dubbel en snijd het in gelijke repen van ongeveer 1 cm breed.
- Vlecht 2 stroken bladerdeeg tot een vlecht en rol deze vervolgens op tot een nestje. Druk de uiteinden op elkaar zodat ze blijven plakken. Herhaal dit met de andere stroken bladerdeeg.
- Leg de nestjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los met een beetje water. Bestrijk de nestjes met losgeklopt ei.
- Bestrijk met smeerpasta en versier met een chocolade eitje.
- Bak gedurende ± 20 tot 25 min. Haal de nestjes uit de oven en laat ze afkoelen.