Marmercake met Pindapasta met Cacao
Bereiding:
-
Verwarm je oven voor op 180°C.
-
Klop in een kom de boter en suiker romig.
-
Voeg de eidooiers toe en bewaar de eiwitten om stijf te kloppen.
-
Spatel geleidelijk de bloem erdoor en voeg dan de melk en het zuiveringszout toe.
-
Verdeel het deeg in twee porties, een van 40% en een van 60%. Meng de pindapasta door de kleinere portie van 40%.
-
Klop de eiwitten stijf en verdeel ze in twee gelijke porties.
-
Spatel voorzichtig de helft van de eiwitten door elk mengsel en zorg ervoor dat ze niet plat worden.
-
Bekleed een taartvorm met boter en bloem. Giet het deeg er afwisselend in: begin met het chocoladedeeg, dan het vanilledeeg, enzovoort, zonder de lagen te mengen. Maak met de punt van een mes een dunne spiraal op het oppervlak.
-
Plaats in de oven en bak tot de taart goudbruin en gaar is.