Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Abrikozenjam

Melkbroodjes met Abrikozenconfituur

 
Eenvoudig
8
Bereiding 3 uur, koken 15 minuten

Abrikozenjam

  • 22 g verse bakkersgist (of 1 zakje droge bakkersgist = 9/10 g)
  • 370 g bloem (biologisch, semi volkoren)
  • 80 g bruine suiker
  • 1 tl zout
  • 2 el oranjebloesem (20ml)
  • 220 ml melk (plantaardige rijstmelk)
  • 30 g boter op kamertemperatuur
  • 1 pot Bonne Maman Abrikozenconfituur
  • 1 eierdooier
Stappen
  1. Verkruimel de verse gist in een kom, giet er de bloem, bruine suiker, zout, oranjebloesem, melk en boter, in kleine stukjes, bij (als je droge bakkersgist gebruikt, rehydrateer die dan met 4 warme el van de rijstmelk, gedurende 15 minuten). Kneed ruim 10 minuten.

  2. Laat het deeg gedurende 1u30 rijzen onder een vochtige doek.

  3. Ontlucht het deeg en verdeel het in 8 (of 10) stukken van gelijke grootte. Vorm hiermee 8 (of 10) kleine balletjes. Leg ze goed uit elkaar en laat ze nog 45 minuten rijzen.

  4. Bestrijk de deegballetjes met de eidooier en bak 15 minuten op 180°C.

  5. Laat afkoelen en werk af met Bonne Maman Abrikozenconfituur.

Onze andere creatieve ideeën

Levering via BPOST

gratis vanaf 50€ aankoop

Veilige betalingen

Visa/Mastercard/PayPal

Gepersonaliseerde zoete noot

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking