Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta taartjes
Bereid het cacaodeeg:
-
Bereid het cacaotaartdeeg. Haal de boter uit de koelkast en laat hem bij kamertemperatuur zacht worden. Meng de bloem, poedersuiker, hazelnootpoeder, cacao en zout. Voeg de zachte boter toe en meng. Voeg het ei toe en meng tot je een glad mengsel hebt. Laat 1 uur koelen voor het uitrollen.
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee vellen bakpapier. Zet het 30 minuten terug in de koelkast om het makkelijker te bewerken. Bereid je taartschelpjes voor, prik ze in met een vork en bak ze 15 minuten op 160°C.
Bereid de ganache:
-
Bereid de ganache. Doe de Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta en de pure chocolade in een kom. In een andere kom voeg je de twee eierdooiers toe.
-
Kook de room en giet een deel ervan over de eidooiers, meng en voeg dan de rest van de room toe.
-
Verwarm het romig mengsel in een steelpan om licht in te dikken. Giet het warme mengsel over de chocolade en de Bonne Maman Hazelnoot- en Cacaopasta, en meng tot een gladde ganache.
-
Giet de room over de taartschelpen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
Bestrooi de taartjes met praliné. Maak chocoladeschijven die iets kleiner zijn dan de taartjes, bestrooi ze met cacao voor een smakelijke look en serveer ze aan je geliefden.