No-bake minicheesecakes met kerstsmaken @leanna.earle
Bereiding van de knapperige pralinébiscuit :
Verkruimel de crêpes dentelle in een beslagkom. Voeg vervolgens de brésilienne en de pralinépasta met amandel en hazelnoten toe. Meng met een spatel tot je een homogeen deeg krijgt.
Bereiding van de crème :
Meng in een beslagkom de verse kaas en de yoghurt krachtig tot een glad mengsel.
Warm 100 ml water op in een steelpan en voeg op een zacht vuur de suiker, de suiker met vanille uit Madagaskar en het zakje agaragar toe.
Laat het mengsel smelten en indikken. Meng ze vervolgens onder de crème met verse kaas.
Opbouw :
Gebruik ronde metalen uitsteekvormen (met een diameter van ongeveer 8 cm). Breng bakpapier aan tegen de binnenkant van de uitsteekvorm zodat de bereiding niet aan de vorm kleeft als je ze eruit wilt halen.
Je kunt je cheesecake nu eindelijk beginnen opbouwen. Leg in de vorm een laag knapperige pralinébiscuit met een dikte van ongeveer 1 cm. Aarzel niet om goed aan te drukken zodat de bodem van de cheesecake mooi compact is.
Voeg vervolgens de crème toe met een dikte naar wens. Zet je bereidingen gedurende minstens 12 uur in de koelkast. De crème moet opstijven totdat hij op zichzelf blijft staan zonder de vorm.
Haal je minicheesecakes een paar minuten voor het opdienen uit de koelkast. Haal ze voorzichtig uit de vorm en breng er een laag Bonne Maman-confituur op aan.
Werk af met de gewenste topping.
Recept gecreëerd door Charlène @leanna.earle
.