Paaseieren met mousse en hazelnoot- en cacaopasta Bonne Maman
Chocolat
Moyen
Pâques
Pâte à tartiner
6 personen.
30 tot 45 minuten koken
20 minuten koken
Stappen
Ontdek ons recept om Pasen goed te vieren met Bonne Maman Spread. Een heerlijk dessertidee om als gezin te maken en zo uw Paastafel te verfraaien!
Bereiding van het recept voor 6 personen:
Stap 1: Maak de chocoladeschelpen
Bereiding van het recept voor 6 personen:
Stap 1: Maak de chocoladeschelpen
- Smelt je couverture van pure chocolade. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en verwijder het overtollige om dunne schelpen te verkrijgen. Zet in de koelkast om het ontvormen te vergemakkelijken.
- Binnenin kun je een paar stukjes hazelnoot toevoegen voordat de chocolade hard wordt.
- Verwarm de vloeibare room tot het kookt en giet het in een bakje, over de chocolade en de Bonne Maman Spread. Meng tot een gladde massa. Zet een nacht of minimaal 4 uur in de koelkast.
- Zodra de ganache is afgekoeld, klop je hem met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid op zodat er lucht in komt (5 tot 10 minuten). Doe de resulterende mousse in een spuitzak.
- Meng de boter met de poedersuiker. Voeg vervolgens het amandelpoeder, het zout, het ei, de maïzena en als laatste de bloem toe. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Zodra het deeg is afgekoeld, rol je het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd je er dunne rechthoeken uit om de mouillettes te maken.
- Bak op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot de koekjes goudbruin zijn.
- Voor het plateren kunt u een beetje schuim in elk van de schalen doen en ze vervolgens lassen door de randen snel op de bodem van een hete pan te smelten.
- Tweede optie: sluit de schelpen, maak dan een gat in de bovenkant van het ei, zoals bij een zachtgekookt ei, garneer met mousse en bestrooi met gehakte hazelnoten.