Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Hazelnootpasta met cacao kersteditie

€4,50

Hazelnootpasta met cacao en het bijhorende metalen smeermes

€6,50

Paaseieren met mousse en Bonne Maman Hazelnoot en Cacaossmeerpasta

 
Gemiddeld
6 personen.
30 tot 45 minuten koken
20 minuten koken

Hazelnootpasta met cacao kersteditie

€4,50

Hazelnootpasta met cacao en het bijhorende metalen smeermes

€6,50

Voor de schelpen:

  • Donkere chocolade crème
  • Vormen in de vorm van een eierschaal

Voor de smeerbare mousse:

  • 75 g Bonne Maman smeerpasta
  • 50 g donkere chocolade
  • 20 cl volle room

Voor de koekjes:

  • 100 g bloem
  • 40 g boter
  • 40 g poedersuiker
  • 20 g amandelpoeder
  • 25 g maïsmeel
  • Zout
  • 1 ei
Stappen

Ontdek ons recept om Pasen in stijl te vieren met Bonne Maman smeerpasta. Een heerlijk dessertidee om samen met je familie te maken om de paastafel op te fleuren!

Bereiding van het recept voor 6 personen:
Stap 1: Maak de chocoladeschelpen

  1. Smelt de pure chocolade. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en verwijder het overschot om dunne schelpen te verkrijgen. Zet op een koele plaats zodat je ze eenvoudig uit de vorm kunt halen.

  2. Je kan enkele stukjes hazelnoot aan de binnenkant toevoegen voordat de chocolade stolt.

Stap 2: Maak de Bonne Maman smeerpasta

  1. Verwarm de room tot die kookt en giet het dan in een kom over de chocolade en de Bonne Maman smeerpasta. Meng tot een gladde massa. Koel een nacht of minstens 4 uur.

  2. Zodra de ganache is afgekoeld, met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid opkloppen om de lucht erin te verwerken (5 tot 10 minuten). Doe de ontstane mousse in een spuitzak.

Stap 3: Maak de "Soldaat" koekjes:

  1. Meng de boter met de poedersuiker. Voeg vervolgens het amandelpoeder, het zout, het ei, het maïsmeel en ten slotte de bloem toe. Laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast. Als het deeg is afgekoeld, rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er dunne rechthoeken uit om de soldaatjes te maken.

  2. Bak ze ongeveer 20 minuten op 180°C, tot de soldaatjes goudbruin zijn.

Stap 4: Dresseren:

  1. Om te dresseren kun je ofwel een beetje mousse in elk van de schelpen doen en ze dan verzegelen door de randen snel te laten smelten op de bodem van een hete pan.

  2. De tweede mogelijkheid is om de schelpen aan elkaar te lassen, dan een gat te maken in de bovenkant van het ei in de stijl van een zachtgekookt ei en te garneren met de mousse en te bestrooien met stukjes hazelnoot.

Je heerlijke paasdessert met Bonne Maman smeerpasta is klaar! Geniet ervan!

Onze andere creatieve ideeën

Gratis levering via bpost

vanaf € 50 aankoop

Veilige betalingen

Visa / Mastercard / PayPal

Persoonlijke boodschap

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking