Rode bietensalade met Rabarberconfituur van Bonne Maman, gekarameliseerde sjalotten, pancetta & burrata
-
Bak de pancetta, in kleine stukjes gesneden, in een koekenpan. Begin te bakken op een laag vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Zet opzij.
-
Snijd de sjalot fijn. Karameliseer deze in dezelfde pan in een drupje olijfolie of boter. Zet opzij.
-
Snijd de rode biet in 8 partjes.
-
Doe terug in de pan en voeg 3 el olijfolie en de rabarberconfituur toe. Verwarm 2 minuten op laag vuur.
-
Voeg de partjes biet toe en bak ze 2 tot 3 minuten, zodat ze goed bedekt zijn met het olie- en confituurmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
-
Stop met koken en besprenkel met citroensap.
-
Leg de burrata in het midden van elk bord, voeg een paar blaadjes sla toe en schik de partjes biet eromheen.
-
Bestrooi elk bord met gegrilde pancetta en gekarameliseerde sjalotten.
-
Vang het kookvocht op en giet het over de burrata.