Tiramisu met smeerpasta en kwartjes van gepocheerde peer
Voor de Tiramisu:
-
Scheid de eiwitten van de dooiers. Voeg de spread toe aan de dooiers en klop met een klopper tot een glad mengsel. Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals tot een glad mengsel.
-
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig in het vorige mengsel.
-
Doop de boudoirs in de koffie en leg een eerste laag koekjes op de bodem van elk glas. Bedek met de mascarponecrème en voeg dan nog een laag geweekte koekjes toe. Leg een dunne laag spread bovenop de boudoirs en eindig met de laatste laag crème. Laat een nachtje koelen.
Voor de perenkwartjes:
-
Schil de peer en snijd hem in de lengte in 4 stukken, zorg ervoor dat je de pitten verwijdert.
-
Breng het water en de suiker aan de kook, voeg de kwarten toe en laat 10 minuten sudderen.
-
Controleer of de peren gaar zijn met de punt van een mes.
-
Bewaar de kwartjes peer in het sap tot het moment van serveren.
-
Bestrooi de tiramisus vlak voor het serveren met cacaopoeder en leg er een kwartje peer op.