Yoghurt met chiazaden, perzikenconfituur en vers fruit
De chiamix:
1. Meng in een kom de yoghurt met de chiazaadjes. Als je liever een lichtjes zoete yoghurt hebt, voeg dan een theelepel honing of ahornsiroop toe.
2. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten tot 1 uur in de koelkast rusten, of zelfs 1 nacht. Zo kunnen de chiazaadjes opzwellen en de yoghurt indikken.
Samenstelling :
1. Zodra de yoghurt is ingedikt, verdeel je hem over twee glazen of kommen.
2. Voeg een eetlepel confituur toe bovenop elke portie chiayoghurt. Smeer voorzichtig uit zodat er een mooie laag ontstaat.
De fruittopping:
1. Was, schil en snijd het vers fruit naar keuze in stukjes. Je kan ook een paar blaadjes munt toevoegen voor een vleugje frisheid.
2. Serveer onmiddellijk voor een fris en heerlijk ontbijt of dessert. De chiayoghurt kan in de koelkast bewaard worden, maar voeg het vers fruit pas vlak voor het serveren toe om het vers te houden.