Bonne Maman’s Mini Fluffy Pancakes
Voorbereiding:
-
Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom. Voeg 25 g suiker toe en klop tot het mengsel licht en romig is.
-
Roer de melk en de bloem erdoor tot je een glad beslag hebt.
-
Klop de eiwitten stijf met een elektrische garde. Zodra ze schuimig zijn, voeg je 25 g suiker toe en blijf je kloppen tot je stevige pieken hebt.
Tip: De meringue is klaar als er een stevige piek ontstaat wanneer je de garde uit het mengsel haalt.
-
Spatel de meringue voorzichtig door het beslag. Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
-
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur. Vet de binnenkant van je roestvrijstalen ringen royaal in en plaats ze in de hete pan. Vet eventueel ook de bodem van de pan in, zodat de pannenkoeken niet blijven plakken. Vul de cirkels tot de helft met pannenkoekenbeslag.
-
Giet 3 volle eetlepels water rond de ringen in de pan en dek de pan af met een deksel. Laat de pannenkoeken 12 minuten stomen. Open het deksel niet tijdens het stomen, anders kunnen de pannenkoeken inzakken.
-
Besmeer de pannenkoeken voor extra verwennerij met Bonne Maman’s Hazelnootpasta met Cacao. Eet smakelijk!