Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Roussillon-abrikozen

€4,90

Crêpes Suzette met Bonne Maman’s Abrikozenconfituur

 
Eenvoudig
10 minuten voorbereiding, 30 minuten koken

Roussillon-abrikozen

€4,90

Ingrediënten (voor ±12 crêpes):

  • 3 eieren
  • 300 g bloem
  • 1 el poedersuiker
  • 70 g boter
  • 600 ml melk
  • een halve limoen
  • 1 pot Abrikozenconfituur van Bonne Maman
  • Pistachenoten
  • alcohol naar keuze (voor dit recept werd donkere rum gebruikt)
Stappen

Voorbereiding:

  1. Meng de bloem, eieren, suiker en gesmolten boter in een grote kom. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft mengen, tot het beslag glad en homogeen is.

  2. Bak alle pannenkoeken in een pan en leg ze apart.

  3. Doe 3 volle eetlepels abrikozenconfituur van Bonne Maman, een half glas water en 1 theelepel limoensap in de nog hete pan. Roer met een lepel of spatel en laat de siroop lichtjes indikken.

  4. Leg een pannenkoek in de warme siroop, draai om, vouw dubbel en vervolgens in drieën, zodat je een driehoek krijgt. Zet de siroop-gedrenkte pannenkoek apart en herhaal dit met de rest.

Voor een dozijn pannenkoeken kan het nodig zijn om de siroop 1-2 keer opnieuw te maken.

Koken :

  1. Flamberen: Leg alle gevouwen pannenkoeken terug in de hete pan, bestrooi met een scheutje alcohol naar keuze en steek het aan met een lucifer. Let op: Zorg dat de dampkap uitstaat om brandgevaar te vermijden.

  2. Zodra de vlammen verdwenen zijn, serveer je de crêpes Suzette. Bestrooi met fijngehakte pistachenootjes voor een knapperig accent.

Tip: Maak het moment nog heerlijker door de crêpes Suzette te serveren met een bolletje vanille-ijs en extra abrikozenconfituur van Bonne Maman.

Onze andere creatieve ideeën

Levering via BPOST

gratis vanaf 50€ aankoop

Veilige betalingen

Visa/Mastercard/PayPal

Gepersonaliseerde zoete noot

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking