Crêpes Suzette met Bonne Maman’s Abrikozenconfituur
Voorbereiding:
-
Meng de bloem, eieren, suiker en gesmolten boter in een grote kom. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft mengen, tot het beslag glad en homogeen is.
-
Bak alle pannenkoeken in een pan en leg ze apart.
-
Doe 3 volle eetlepels abrikozenconfituur van Bonne Maman, een half glas water en 1 theelepel limoensap in de nog hete pan. Roer met een lepel of spatel en laat de siroop lichtjes indikken.
-
Leg een pannenkoek in de warme siroop, draai om, vouw dubbel en vervolgens in drieën, zodat je een driehoek krijgt. Zet de siroop-gedrenkte pannenkoek apart en herhaal dit met de rest.
Voor een dozijn pannenkoeken kan het nodig zijn om de siroop 1-2 keer opnieuw te maken.
Koken :
-
Flamberen: Leg alle gevouwen pannenkoeken terug in de hete pan, bestrooi met een scheutje alcohol naar keuze en steek het aan met een lucifer. Let op: Zorg dat de dampkap uitstaat om brandgevaar te vermijden.
-
Zodra de vlammen verdwenen zijn, serveer je de crêpes Suzette. Bestrooi met fijngehakte pistachenootjes voor een knapperig accent.
Tip: Maak het moment nog heerlijker door de crêpes Suzette te serveren met een bolletje vanille-ijs en extra abrikozenconfituur van Bonne Maman.