Uw winkelmand is leeg

Bent u nog niet gevallen voor een van onze delicatessen?

0 /228
Toevoegen
Uw persoonlijke boodschap is opgeslagen

Bosbessenjam

Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met citrusvruchten en bosbessenconfituur

 
4

Bosbessenjam

  • 12 sint-jakobsschelpen
  • 6 el olijfolie
  • ½ limoen
  • 2 sinaasappels
  • 1 tl gedroogde en geplette roze peperbessen
  • zout en peper, naar smaak
  • Bosbessenconfituur
  • Zeste van limoen (voor decoratie)
Stappen

Voorbereiding:

  1. Schil de sinaasappels en verwijder de schil en het vlies.

  2. Haal voorzichtig de sinaasappelpartjes (suprêmes) van elkaar met een mes. Zet apart.

  3. Spoel de sint-jakobsschelpen onder koud stromend water en dep ze voorzichtig af met keukenpapier.

  4. Snijd de sint-jakobsschelpen met een scherp mes in dunne plakjes. Schik ze op een serveerschaal of verdeel ze over de borden.

  5. Meng in een kom het sap van ½ limoen, het sap van een sinaasappel (met behulp van een citruspers) en de 6 eetlepels olijfolie.

  6. Voeg zout, peper en de geplette roze bessen toe. Meng goed tot een gladde vinaigrette.

  7. Sprenkel de bereide vinaigrette over de sint-jakobsschelpen. Laat ongeveer 10 minuten marineren.

  8. Schik vlak voor het opdienen de sinaasappelpartjes gelijkmatig over de carpaccio van Sint-Jakobsschelpen.

  9. Leg er ter decoratie een paar limoenschilletjes bovenop.

  10. Voeg hier en daar wat bosbessenconfituur toe op het bord voor een zoete toets.

  11. Serveer de carpaccio vers, met een mooie groene salade of knapperig brood.

Onze tip:

Je kan de sint-jakobsschelpen 1 uur in de vriezer leggen, zo worden ze gemakkelijker om te snijden.

Onze andere creatieve ideeën

Levering via BPOST

gratis vanaf 50€ aankoop

Veilige betalingen

Visa/Mastercard/PayPal

Gepersonaliseerde zoete noot

in uw pakket

Zorgvuldige verzending

in een mooie verpakking