Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met citrusvruchten en bosbessenconfituur
Voorbereiding:
-
Schil de sinaasappels en verwijder de schil en het vlies.
-
Haal voorzichtig de sinaasappelpartjes (suprêmes) van elkaar met een mes. Zet apart.
-
Spoel de sint-jakobsschelpen onder koud stromend water en dep ze voorzichtig af met keukenpapier.
-
Snijd de sint-jakobsschelpen met een scherp mes in dunne plakjes. Schik ze op een serveerschaal of verdeel ze over de borden.
-
Meng in een kom het sap van ½ limoen, het sap van een sinaasappel (met behulp van een citruspers) en de 6 eetlepels olijfolie.
-
Voeg zout, peper en de geplette roze bessen toe. Meng goed tot een gladde vinaigrette.
-
Sprenkel de bereide vinaigrette over de sint-jakobsschelpen. Laat ongeveer 10 minuten marineren.
-
Schik vlak voor het opdienen de sinaasappelpartjes gelijkmatig over de carpaccio van Sint-Jakobsschelpen.
-
Leg er ter decoratie een paar limoenschilletjes bovenop.
-
Voeg hier en daar wat bosbessenconfituur toe op het bord voor een zoete toets.
-
Serveer de carpaccio vers, met een mooie groene salade of knapperig brood.
Onze tip: Je kan de sint-jakobsschelpen 1 uur in de vriezer leggen, zo worden ze gemakkelijker om te snijden. |