Truffels met Bonne Maman’s Hazelnootpasta met Cacao
Bereiding:
-
Smelt 110 g pure chocolade au bain-marie. Verwarm ondertussen de room in een steelpan op een laag vuur en breng deze langzaam aan de kook. Meng de warme room geleidelijk met de gesmolten chocolade en roer tot een glad geheel. Zet dit mengsel in de koelkast om op te stijven (ongeveer 1-2 uur).
-
Zodra het mengsel stevig genoeg is, neem je een theelepel ervan per truffel. Rol het mengsel met je handpalmen tot balletjes en leg deze op een vel bakpapier. Als de balletjes niet helemaal rond zijn, laat ze dan ongeveer 20 minuten aan de lucht drogen. Hierdoor worden ze gemakkelijker om te kneden.
-
Smelt 110 g Bonne Maman Hazelnootpasta met Cacao au bain-marie. Rol elk truffelballetje door de warme pasta tot het gelijkmatig bedekt is. Leg de truffels terug op het bakpapier.
-
Gebruik de rest van de gesmolten chocolade om kleine decoraties te maken op de truffels. Bestrooi ze met fijngehakte hazelnoten voor een knapperige finishing touch. Laat de truffels ongeveer 15-20 minuten staan, zodat de buitenlaag stevig wordt. Daarna zijn ze klaar om van te genieten!
Tips : - Voor extra smaak kun je tijdens het maken van de truffels een krokante hazelnoot in het midden plaatsen. - De truffels blijven maximaal een week goed in een luchtdichte doos op kamertemperatuur. |